Schijnvliegveld en voetbalhistorie bij Oud-Scherpenzeel

Op dinsdagavond 22 oktober om 19.30 uur houdt Vereniging Oud-Scherpenzeel haar najaarsbijeenkomst in Partycentrum Boschzicht.
De heer Johan de Kruijff zal een presentatie verzorgen over een in de Tweede Wereldoorlog aangelegd schijnvliegveld op de Leusderheide. Samen met andere militaire activiteiten daar, gelden deze gebeurtenissen als de best bewaarde geheimen uit de regio. In 1940 legden Duitse militairen een schijnvliegveld aan. Start- en landingsbanen met houten vliegtuigen moesten de aandacht van vliegveld Soesterberg afleiden. De sporen die herinneren aan het schijnvliegveld  zijn verdwenen. Of is dat slechts schijn? Na deze lezing kijkt u met heel andere ogen naar het gebied rond de Leusderheide.
Na de pauze zal Erik Jonker beelden vertonen van (oud) Scherpenzelers die hun sporen verdiend hebben in de voetballerij en in de belangstelling stonden van een Betaald Voetbal Organisatie. De eerste betaalde voetballer uit Scherpenzeel was de nu 74-jarige Wout Verwey die onder contract stond van voetbalvereniging Zeist. Na hem volgden velen zijn voorbeeld tot aan de meest succesvolle speler tot nu toe: Marco van Ginkel. U kunt kijken naar een schitterende compilatie van foto’s en bewegende beelden met de veelbelovende titel ‘Scherpenzeel 50 jaar voetbalhistorie’. Zeventien topvoetballers die 3 generaties vertegenwoordigen passeren de revue. U bent van harte welkom op deze avond.
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.