Jaarlijkse excursie op zaterdag 25 mei

Zoals u van ons gewend bent, organiseren we elk jaar een dagexcursie. Tijdens dit “dagje uit” bieden we u enkele interessante geschiedkundige onderwerpen aan in combinatie met gezelligheid en lekker eten. Afgelopen jaren gingen we met een bus. Omdat vooral de kosten daarvan zo hoog worden, hebben we dit jaar gekozen voor een nieuwe opzet.

We hebben een bestemming in de buurt gekozen, zodat we er met auto’s naar toe kunnen gaan en de deelnameprijs lager is. We rijden met elkaar mee en aan de chauffeurs wordt de benzine door ons vergoed.

We gaan naar Amerongen. Zo dichtbij, maar zo interessant. Ook al komt u er wel eens,  u zult tijdens deze dag heel veel informatie krijgen, zodat u er een volgende keer met andere ogen naar gaat kijken. En dat is nu juist onze bedoeling.

De datum is zaterdag 25 mei, de zaterdag na Pinksteren.

Het programma start om half 11 met heerlijk koffie met gebak. Daarna neemt een gids ons mee voor een dorpswandeling. Hij vertelt over de monumentale gebouwen, maar zal ons ook amuseren met bijzondere anekdotes over de bewoners ervan.

Dan volgt weer een goedverzorgde lunch in de Stallerij.

’s Middags gaan we naar het kasteel. Ook daar zal een gids ons alles vertellen over de geschiedenis en de bewoners. En we hebben dan een primeur: Het kasteel is weer geheel ingericht zoals het oorspronkelijk is geweest. De hele winter is eraan gewerkt en per 1 april zal het klaar zijn.

Bovendien wordt er een tentoonstelling ingericht over de “Vrede van Utrecht”, 300 jaar geleden. In 1713, besloot deze vrede de Spaanse Successieoorlog; de eerste vrede die door middel van diplomatie tot stand is gekomen.

En dan is er natuurlijk de kasteeltuin. Absoluut een bezoek waard.

De kosten bedragen € 25,– p.p. als u in het bezit bent van een museumjaarkaart. Heeft u die niet dan komt er 10 euro entree voor het kasteel bij.

We hopen dat uw interesse is gewekt voor deze bestemming en dat u met ons op stap wilt gaan. Bij een minimum aantal deelnemers van 20 gaat de excursie door.

U kunt zich aanmelden bij Cobi Schuur, tel 033-2588677.